Peuter Move

Al vanaf 2 jaar kunnen de allerkleinsten bij ons terecht. Samen met mama, papa, oma, opa of de oppas samen een uurtje dansen in de sporthal. Ouders en verzorgers mogen meedansen; het is niet verplicht. Maar vaak is het voor de allerkleinsten toch erg fijn als iemand meedanst. Uiteraard doen we oefeningen om op te warmen en leniger te worden en werken we toe naar een dans. 

We spelen ook spelletjes uit de oude doos zoals roodkapje of de grote reus. Maar ook moderne spellen komen aan bod. Vooral de muzikaliteit speelt hierbij een grote rol.

 

Zin gekregen? Meld je aan voor de nog op te richten peutergroep. Bij voldoende animo kan de groep gestart worden. Kom meedansen en ervaar hoe leuk dansen samen kan zijn!

Jazz-Dance Kids & Tieners

Vanaf 3 jaar kan je bij ons starten met Jazz-Dance.

Tijdens de lessen wordt zo'n 30 minuten gewerkt aan oefeningen op bekende kindermuziek maar ook bekende popliedjes van bijvoorbeeld David Guetta en K3. De oefeningen worden speels aangeboden. Het gaat vooral om het kennismaken met de verschillende technieken, begrippen en bewegings-

vormen. Bij de allerjongsten worden de oefeningen op speelse wijze aangeboden. Zodra ze ouder zijn wordt er ook al gewerkt aan basis­technieken zoals pirouettes draaien. Na de oefeningen is het tijd voor een dansje. Ook dan wordt zo’n 15 à 20 minuten lang gedanst op moderne muziek van "gewilde" popsterren.

Om de les af te sluiten worden er spelletjes gedaan zoals tikkertje maar ook zeker spelletjes op instrumentale kindermuziek waarbij iets aan het ritmegevoel gewerkt wordt. Deze spellen komen voornamelijk uit het volksdansen. Onze kidsgroepen treden zo’n 3 keer per jaar op. Optreden is een ware show waarvoor we ons verkleden en schminken.

Wij hebben 2 groepen: de Jazz Kleuters voor kinderen van 3 jaar, groep 1 en  groep 2 en de Jazz Kids voor kinderen van groep 3 en 4.

Is dit iets voor uw kind? Vul dan het inschrijfformulier in.

Modern-Jazz Dance

 

Moderne dans is sinds So You Think You Can Dance enorm populair geworden. In onze les wordt een mooie mix gemaakt van de technische bewegingen van de Moderne Dans tezamen met het swingelde gedeelte van Jazz-Dance.

Vanaf de brugklas (12+) krijg je 1,5 uur les. Ook bij deze lessen starten met we met oefeningen, zo'n 45 minuten waarbij veelal gewerkt wordt aan technieken zoals

pirouettes draaien, chassés, table tops en nog veel meer. Er wordt ook zeker gewerkt aan de lenigheid en een beetje aan kracht en conditie.

 

De oefeningen zijn een goede voorberei­ding op de 2 of 3 dansen die per jaar aangeleerd worden. In de dansen wordt in diverse groepjes gedanst waardoor iedereen op zijn niveau kan dansen.

De muziek die voor modern gebruikt wordt is niet de voor de hand liggende popmuziek. Met name instrumentale muziek wordt veel gebruikt. De muziekkeuze om mee op te treden is een samenspraak tussen groep en trainster.

 

Als je van optreden houdt, zit je in deze groep goed. Maar het is zeker niet verplicht. Je kunt ook elke les heerlijk meedansen zonder ooit deel te nemen aan een optreden. Dit kun je van tevoren zelf aangeven.

Lijkt dit je wat? Vul dan het inschrijfformulier in.

Jazz-Dance Dames

Deze les kun je volgen vanaf ongeveer 16 jaar. Uiteraard is deze leeftijd maar een richtlijn.

Ook hier starten met we met oefeningen; zo'n 45 minuten waarbij veelal gewerkt wordt aan technieken zoals pirouettes draaien, chassés, table tops en nog veel meer technieken uit de Jazz-Dance, evenals lenigheid. Maar er

wordt ook zeker gewerkt aan kracht en conditie middels korte maar krachtige intervaloefeningen. 

 

De oefeningen zijn een goede voorberei­ding op de 2 dansen die per jaar aangeleerd worden. In de dansen wordt in diverse groepjes gedanst waardoor iedereen op zijn niveau kan dansen. Uiteraard is ook in deze groep de muziekkeuze in samenspraak tussen de groep en de trainster.

 

Indien de groep er zin in heeft mogen ze optreden op de jaarlijkse Move On Dansshow. Optreden is zeker niet verplicht. Men kan ook elke les heerlijk meedansen zonder ooit deel te nemen aan een optreden. Dit kun je van tevoren zelf aangeven.

Helaas ligt de damesgroep tijdelijk stop wegens te weinig leden.

Lijkt u dit leuk? Meld u aan voor de herstart van de damesgroep.

hip-Hop/Streetdance

 

Hip-Hop wordt vooral gedanst op ruigere pop- of rapmuziek. Hip-Hop kenmerkt zich door veel snelle bewegingen; elke tel minstens een beweging. Hip-Hop bestaat uit diverse stijlen zoals popping en locking maar ook footwork en veel improvisatie. Er is minder aandacht voor oefeningen en lenigheid maar daarentegen wordt veel meer aan de dans gewerkt. Door de combinatie met Streetdance krijgt de les een iets rustiger karakter. Wij dansen dan ook niet op muziek waarin enorm gescholden wordt.

Heb jij zin om eens een proefles mee te dansen? Vul dan het inschrijfformulier in. 

klassiek Ballet

We willen dit jaar ook starten met Klassiek Ballet voor kinderen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal er bekeken worden welke leeftijdscategorieën we gaan maken.

 

Klassiek Ballet wordt gedanst op klassieke muziek, voornamelijk pianospel. De oefeningen starten aan de barre, waarbij de houding een grote rol speelt. 

Daarna verplaatst de les zich naar het midden van de vloer.

 

Klassiek Ballet is een opeenvolging van oefeningen gericht op houding, techniek en lenigheid. Wij volgen het systeem van de Royal Academy of Dance uit Engeland waarbij gewerkt worden met “graden”. De kleinsten starten met pré-primary en de oudsten eindigen met graad 8.

 

Wij werken ook aan een dans waarmee we op onze eigen Move On Dansshow zullen optreden.

Mocht je interesse hebben, meld je dan aan. Hoe meer aanmeldingen, hoe sneller we een groep bij elkaar krijgen!